BOBOTIE, Etelä-Afrikkalainen hedelmäisen mausteinen jauhelihavuoka




Katselin tuossa päivänä eräänä vanhaa reseptivihkoani. Sieltähän se sitten ponnahti verkkokalvoilleni, Etelä-Afrikkalainen Bobotie. Hedelmäinen ja mausteinen jauhelihavuoka, joka oli päässyt unohtumaan.



Bobotien uskotaan syntyneen Hollannin siirtomaakauden aikana, jolloin tämä naudan- tai lampaanjauhelihasta  tehty ruoka on saanut vaikutteita myös indonesiasta.  Kuivatut hedelmät, kuten rusinat ja aprikoosit kuuluvat osana tätä herkkua. Ateriaa täydentää sille tehty huntu muna-maitoseoksesta.



ETELÄ-AFRIKKALAINEN JAUHELIHAVUOKA (6:lle)



Raaka-aineet:

  • 800 g naudan jauhelihaa
  • 2 isohkoa sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä raastettuna
  • 1 tl inkivääriä raastettuna


Kuivamausteet:

  • 1 rkl currya
  • 1 tl garam masalaa
  • ½ tl chilijauhetta
  • 2 tl kurkkumaa
  • 1 tl korianteria
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tl suolaa


Nestemäiset mausteet:
  • ½ sitruunan mehu
  • 3 rkl mangochutney kastiketta
  • 2 rkl tomaattipyrettä

Lisäksi:

  • ½  dl rusinoita
  • ½ dl mantelilastuja
  • 2 siivuja vaaleaa leipää
  • 4 dl maitoa
  • 4 kananmunaa
  • 6 kpl laakerinlehtiä
  • 2-3 rkl öljyä



OHJE:

Yhdistä omiin kippoihin kuivamausteet sekä nestemäiset mausteet.

Laita leivänpalat tilkkaan maitoa vettymään.

Kuumenna öljy pannulla.

Pilko sipulit ja kuullota niitä niin, että ne pehmenevät.

Lisää joukkoon raastetut valkosipulinkynnet sekä inkivääri.

Lisää pannulle kuivamausteet. Anna mausteiden lämmetä.

Lisää jauheliha joukkoon pieninä erinä ja paista kypsäksi.

Lisää pannulle nestemäiset mausteet sekä vettyneet leivänpalat.

Lisää paistokseen myös rusinat ja mantelilastut.

Aseta uunin lämpötilaksi 180.

Anna paistoksen hautua liedellä sen aikaa kunnes uuni on tarpeeksi lämmin.

Riko kananmunat kulhoon ja sekoita. Lisää maito.

Laita jauhelihapaistos uunivuokaan. Paina lastalla tiiviimmäksi.

Kaada päälle muna-maito.

Ripottele päälle muutamia mantelinlastuja sekä laakerinlehdet.

Paista Bobotie jauhelihavuokaa n. 40 minuuttia.

Tarjoa ruoka kurkkumalla värjätyllä riisillä.

Tämä ruoka niinkuin moni muukin laatikkoruoka, paranee uudelleen lämmitettäessa.






4 kommenttia:

  1. Kaunista katseltavaa ja hedelmäisen houkuttavaa :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Hanski :)....juu maistuvaista erillaista hyvää :)

    VastaaPoista
  3. Varmaan namisyötävää, mutta aika "suuritöistä"!! Jos joskus ahkeralla tuulella tulis kokeilluksi!!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tässä aikaa kulu kuin tuon jauhelihan paistamisen ajan, uuni hoitaa loput, voi vain kuullostaa iso töiseltä kun noita mausteita on noinkin paljon. Mukavaa uutta viikkoa sinulle :).

      Poista

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

resepti arkisto

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä