Voihan PARSA, ihana kevään ensimmäinen herkku



Paras kevään merkki on parsojen ilmestyminen kauppoihin. Tähän herkkuun en kyllä  kyllästy.  Parsaa voi valmistaa monin erin tavoin.  Parsa maistuu hyvältä  ihan vain keittämällä tai grillaamalla sitä. Nyt kuitenkin halusin tehdä pieniä parsatartalettejä.  Nämä tartaletit ovat äärimmäisen helppoja  valmistaa, takuu varma onnistuminen. Jos et omista tartalettivuokia, niin voit tehdä tämän piirakkavuokaan.  Omat tartalettivuoat ostin Clas Ohlsonilta, 6 kappaletta hintaan 4,99, joten kipaseppas sinäkin sinne.



 PARSA-SAVUPOROTARTALETTI, kevään vihreä herkku (6 kpl)






Raaka-aineet:

  • 2 ½ dl venäjauhoja
  • ripaus suolaa
  • 80 g kylmää voita kuutioina
  • 3-5 rkl kylmää vettä
  • 1 kananmunan keltuainen

Täyte:

  •  pkt pekonia  (tai 6 siivua)
  • 12 kpl tuoretta parsaa
  • 200 g creme bonjour savuporo tuorejuusto
  • 2 dl juustoraastetta
  • 1 kananmuna

juoksevaa margariinia tai voita vuokien rasvaamiseen
6 pientä palaa foliota ja kuivattuja herneitä painoksi

OHJE: 







Valmista ensin tartaletti taikina.

Mittaa kulhoon vehnäjauhot. Lisää joukkoon ripaus suolaa.
Nypi kylmät voikuutiot vehnäjauhoihin.

Lisää taikinaan keltuainen sekä sen verran kylmää vettä, että taikina tuntuu helposti leivottavalta (eli ainakin se 3 rkl).

Pyöritä taikinasta pallo tai pötkö, kääri se tuorekelmuun ja laita jääkaappiin lepäämään vähintään ½ tunniksi.

Paista pekonisiivut 200 (kiertoilmauuni) asteisessa uunissa leivinpaperin päällä n. 10 minuuttia. Laita talouspaperin päälle, niin liika rasva imeytyy pois. Murra 6 kpl pekonisiivuja pieneksi.

Valmista tuoreet parsat, huuhtele ne ja leikkaa kova osa pois tyvestä. Jos parsa tuntuu kovalta, kuori vartta kuorimaveitsellä.

Laita vesi kiehumaan isoon kattilaan (ripaus suolaa) ja laita parsat kiehuvaan veteen. keitä noin 3-4 minuuttia. Kaada vesi pois ja anna jäähtyä. Pilko parsat ja jätä kukkaosat pidemmiksi.

Aseta uunin lämpötilaksi 200 astetta.

Voitele tartaletti vuoat juoksevalla margariinilla tai voilla.

Kauli taikina n. ½ cm paksuiseksi, voit käyttää apuna vehnäjauhoja (taikina on melko hötöistä ja helposti hajoavaa, mutta älä pelästy)

Painele tartaletti vuokia apua käyttäen halutun kokoinen pohja ja siirrä taikinapohjat vuokiin.

Laita jokaisen pohjan päälle pala foliota ja muutamia herneitä painoksi. Paista pohjia uunin alaosassa n. 10 min. Ota pois uunista ja käännä uuni 180 asteeseen (kiertoilma). tavallinen uuni vaatii hiukan kovemman lämmön.

Poista herneet ja foliopaperi. Laita herneet säilöön, voit käyttää niitä useampaan kertaan.

Laita tuorejuusto astiaan. Sekoita joukkoon 1 1/2 dl juustoraastetta sekä kananmuna.

Ota esipaistetut pohjat pois uunista. Annostele täyte 6 pohjalle, lisää päälle pekonimurut, parsat sekä päällimmäiseksi  sivuun jäänyt ½ dl juustoraastetta.

Paista tartaletteja uunissa vielä noin 10 minuuttia, kunnes juusto on sulanut kauniisti.

Herkuttele ja nauti







4 kommenttia:

  1. voi kiitos Jael, kevään ensimmäiset parsat ovat kyllä aina niin namia :)

    VastaaPoista
  2. Tosi hauskaa, eilen poikkesin lempikirpparillani ja siellä ne odottivat, tartalettivuoat. Ranskalaiset ja lasia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. WAU! Sullapa kävi tuuri Anja, ne ovat varmasti kauniit myös tarjoiltaessa piiraita. Kirpparit ovat kyllä joskus varsinaisia aarteen metsästäjän paratiiseja :). Mukavaa päivää sinulle!

      Poista

seuraa blogit.fi

mukana 40 + blogit yhteisössä

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

Pinterest

Herkkusuu.fi - Parhaat ruokablogit

resepti arkisto

Follow by Email

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

aamiainen aamupala aasialainen alkuruoka aurajuusto basilika broileri broilerin jauheliha Crock-Pot fetajuusto fish&chips friteeraustaikina frittimuikku glaseerattu gluteeniton gluteeniton leipä grillattu grillaus hampurilaiset hedelmä helppo helppo ja nopea hunaja härkis illallinen iltapala intialainen kanaruoka intialainen lohicurry italialaiset lihapullat itsetehty juusto jauheliharuoka juhlaruoka juhlat. suolainen leivonnainen juusto juustokastike juustoraaste jälkiruoka jättikatkaravunpyrstö kaaliruoka kakku kala kala-ateria kala-ateria- lohi kalakastike kalakeitto kalapihvit kalapuikko kalaruoka kalkkuna kampelafile kana-ateria kana-ateria. broilerin siivet ja nuijapalat kanaruoka kasvisruoka katkarapu kebabvartaat keitetyt lihapullat keitot keittoruoka keksi kesäkurpitsa kesäkurpitsa gazpacho kesäkurpitsa-pinaattivohveli kesäkurpitsacannellonit kevyttä kirjolohi kookosmaito kukkakaali kylmäsavulohi kylmäsavulohikakku lampaankääpä leipätikut leivonta lihapata lihaperunavuoka lihapullat liharuoka lime lisuke lohifilee lohikeitto lohinuget lohipasta lohitartar lohitortilla lounas makea leivonnainen mandariinikeksi mantelinen suklaabanaanivohveli marinoidut päärynät marinoidut silakkafileet marinoitua punasipulia marja-aronia mozzarella opas tasapainoiseen ja pysyvään ruokavalioon paprika patonki pekoni peruna peura peuralihapullat peuran jauheliha peuran jauhelihapihvit peuran sisäpaisti peuranliha kääryleet peuranlihapullat peuranpaisti piirakka pimientos de padron. täytetyt pikkupaprikat possu possun ribsit possun sisäfile puikulaperuna pulla pullakakku purjo pääruoka reseptit riista teriyaki tuorejuusto vähähiilihydraattinen

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä