Herkulliset gluteenittomat kesäkurpitsatortillat, vaivattomasti uunissa






Sitä tuli taas käytyä kasvimaalla kuopsuttamassa ja iloinen yllätys odottikin. Kesäkurpitsapenkistä löytyi taas syötävän kokoisia yksilöitä, yksi vihreä ja yksi keltainen.





Mietintämyssy päähän ja sitten muistinkin tehneeni viime vuonna kesäkurpitsoista tacoja tai oikeastaan tortilloja ne olivat. Nimittäin eihän näistä tule niin kovakuorisia, vaikka hiukan rapeita ovatkin.





Viime vuonna tein ne korppujauhoihin, mutta nyt halusin niistä gluteenittomia, joten käytin mantelijauhoa eli kokonaisista manteleista jauhettua jauhoa.





Tytärkin sanoi eilen pitävänsä näistä kovasti, vaikka ei yleensä ole kesäkurpitsan ystävä.






Kesäkurpitsatortillat valmistuvat nopeasti ja täytteenä voit käyttää lihaa, kanaa, kalaa tai vaikka pelkkiä kasviksia (soijarouhe voisi olla myös kiva).






HERKULLISET GLUTEENITTOMAT KESÄKURPITSATORTILLAT (6 KPL)


Raaka-aineet:

  • 400 g kesäkurpitsaa
  • 1 ½ dl mantelijauhoa
  • 3 dl juustoraastetta
  • 1 kananmuna
  • 2 dl (baby)pinaattia
  • 1 dl tuoretta basilikaa silppuna
  • ripaus suolaa ja pippuria


Ohje:


Pese ja raasta kesäkurpitsa. Laita raaste lävikköön ja painele liika neste pois. Jos raaste tuntuu vielä kovin kostealta, laita se kahden pyyhkeen väliin ja taputtele kuivaksi.

Laita raaste kulhoon, lisää mantelijauho, juustoraaste, mausteet ja kananmuna. Sekoita hyvin.

Pieni hiukan pinaatin lehtiä ja silppua basilika ja lisää ne massaan.

Aseta uunin lämpötilaksi 180 kiertoilma ja 200 normaali.

Laita leivinpaperi uunipellille ja ota desimitallinen massaa, noin 4 mahtuu yhdelle pellille.

Laita toinen leivinpaperi kesäkurpitsakekojen päälle ja paina keot letuiksi.

 Ota paperi pois ja paista tortilloja noin 15-20 minuuttia uunin keskitasolla, niin että ne saavat hiukan väriä.

Jos paistat kahta peltiä yhtä aikaan, vaihda 10 minuutin kohdalla peltien paikkaa.

Anna tortillojen jäähtyä muutama minuutti ennen kuin poistat ne leivinpaperilta.

Täytä tortillat haluamallasi täytteellä esimerkiksi salaatinlehtien, tomaattien, kurkun, paprikan ja vaikka avokadon ja sipulirenkaiden kera. Halutessa voit laittaa myös esim rae- tai fetajuustoa.

Kastikkeena voit käyttää kermaviiliä, smetanaa, guacamolea tai vaikka salsaa.

Meillä oli eilen chilillä maustettua jauhelihaa (mies tykkää voimakkaista ruuista) ja vihanneksia ja kaapista löytyi vielä leivonnasta yli jääneitä vuohenjuustopaloja, kylläpä maistui niin hyvältä.


Ps. tiesitkö, että saaranlautasella on myös facebook sivut, käyhän tykkäämässä ja liittymässä, meinasin kohta laittaa jonkinlaisen arvonnan sivuilleni :)






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

seuraa blogit.fi

mukana 40 + blogit yhteisössä

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

Pinterest

Herkkusuu.fi - Parhaat ruokablogit

Follow by Email

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä