Kanaa purjolla ja paprikalla kookosmaidossa, ihana tulinen herkkuruoka





Tänään on ihan pakko saada tulista ruokaa. Minulle tulee välillä oikein himo chiliin. No eihän siinä muu auta kuin ottaa kasarit esiin ja alkaa keitellä intialaista herkkuruokaani.

Reseptin olen ottanut Shehzad Husain ”Helppoa ja hyvää Intiasta” –kirjasta. Vaikka rakastankin chiliä, on tässä valmistamassani annoksessa puolitettu chilin määrää ja lisätty pehmeyttä antamaan kookosmaitoa ja purjon kaveriksi punaista paprikaa.







Ateria on tietynlainen curry ja valmistuu varsin nopeasti ja helposti samalla kun riisi kiehuu. Haluaisin lähettää sinulle myös sen huumaavan tuoksun, mikä tästä ruoasta välittyy.

Ensimmäinen lusikallinen voi tuntua tuliselta suussa, mutta kun jatkat syömistä niin himo vain kasvaa. On ihan pakko viedä kasari pois pöydästä, muuten vatsa halkeaisi.

 



KANAA PURJOLLA JA PAPRIKALLA KOOKOSMAIDOSSA


Raaka-aineet:

  • 500 g broilerin sisäfilettä
  • 2-3 laakerinlehteä
  • 50 g voita
  • 2 rkl öljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl inkivääriä raastettuna
  • 1 tl garam masala jauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl kurkkumaa
  • 1 tl chilijauhetta
  • ½ tl sokeria
  • 1 rkl tomaattipyrettä
  • 1 rkl vettä
  • 1 punainen paprika
  • 1 purjo
  • 1 tlk kookosmaitoa
  • 1 vihreä chilipalko

OHJE:

Pilko kanafileet sekä  pesty purjo ja paprika sopiviksi suupaloiksi.

Yhdistä kulhossa raastettu valkosipuli, inkivääri, garam masala, kurkkuma, chilijauhe, sokeri, suola, tomaattipyre ja rkl vettä tahnaksi.

Kuumenna voi ja öljy kasarissa. Lisää joukkoon laakerinlehdet.
Ota kasari hetkeksi pois liedeltä ja sekoita joukkoon maustetahna.
Laita kasari takaisin liedelle ja paista maustetahnaa noin 30 sekuntia.

Lisää paloitellut kanan palat, alenna lieden lämpöä ja sekoita 2 minuuttia, niin että mausteet ovat verhonneet kanan palojen pinnan.

Lisää nyt joukkoon purjon ja paprikan palat ja jatka paistamista vielä noin 7 minuuttia.

Viipaloi vihreä chili.

Kaada kasariin kookosmaito sekä viipaloidut chilisiivut.

Kuumenna kiehuvaksi ja poreilla noin 2-3 minuuttia.

Ota pois laakerinlehdet.


Ruoka on nyt valmis tarjottavaksi ja nautittavaksi riisin kera.


6 kommenttia:

  1. Siis ei löydy yhtä ihanaa syötävää kuin tulisia curryjä varsinkin tämmöisillä keleillä...rakastan näitä tulisia makuja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. minä oon sinun kanssa niin samaa mieltä <3

      Poista
  2. Oi, Nyt alkoi kyllä tehdä mieli Thaimaalaista ruokaa, jotenkin pystyin noista kuvista aistimaan sen ihanan curryn ja kookosmaidon tuoksun. Minulle iskee usein samanlainen chilin himo :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. juu, nää on niin koukuttavia ihania ruokia :)

      Poista
  3. Eilen keittelin juuri vastaavanlaista kanacurryä kattilallisen ja voi että se maistuu hyvältä uudelleenkin lämmitettynä. Sipulia käytän paljon ruoanlaitossa, mutten ole osannut purjoa laittaa aiemmin, täytyypä kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin curryt on niin ihania. Juurikin niitä ruokia, joiden syömistä en ainakaan osaa lopettaa ajoissa :). Purjo sopii tosi hyvin ja hautuessaan pehmenee suussa sulavaksi. Mukavaa viikon jatkoa :)

      Poista

seuraa blogit.fi

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

Pinterest

Herkkusuu.fi - Parhaat ruokablogit

Follow by Email

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

aamiainen aamupala aasialainen alkuruoka aurajuusto basilika broileri broilerin jauheliha Crock-Pot fetajuusto fish&chips friteeraustaikina frittimuikku glaseerattu gluteeniton gluteeniton leipä grillattu grillaus hampurilaiset hedelmä helppo helppo ja nopea hunaja härkis illallinen iltapala intialainen kanaruoka intialainen lohicurry italialaiset lihapullat itsetehty juusto jauheliharuoka juhlaruoka juhlat. suolainen leivonnainen juusto juustokastike juustoraaste jälkiruoka jättikatkaravunpyrstö kaaliruoka kakku kala kala-ateria kala-ateria- lohi kalakastike kalakeitto kalapihvit kalapuikko kalaruoka kalkkuna kampelafile kana-ateria kana-ateria. broilerin siivet ja nuijapalat kanaruoka kasvisruoka katkarapu kebabvartaat keitetyt lihapullat keitot keittoruoka keksi kesäkurpitsa kesäkurpitsa gazpacho kesäkurpitsa-pinaattivohveli kesäkurpitsacannellonit kevyttä kirjolohi kookosmaito kukkakaali kylmäsavulohi kylmäsavulohikakku lampaankääpä leipätikut leivonta lihapata lihaperunavuoka lihapullat liharuoka lime lisuke lohifilee lohikeitto lohinuget lohipasta lohitartar lohitortilla lounas makea leivonnainen mandariinikeksi mantelinen suklaabanaanivohveli marinoidut päärynät marinoidut silakkafileet marinoitua punasipulia marja-aronia mozzarella opas tasapainoiseen ja pysyvään ruokavalioon paprika patonki pekoni peruna peura peuralihapullat peuran jauheliha peuran jauhelihapihvit peuran sisäpaisti peuranliha kääryleet peuranlihapullat peuranpaisti piirakka pimientos de padron. täytetyt pikkupaprikat possu possun ribsit possun sisäfile puikulaperuna pulla pullakakku purjo pääruoka reseptit riista teriyaki tuorejuusto vähähiilihydraattinen

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä