PALSTERNAKKA-HÄRKISVUOKA, maukas ateria kun haluat pitää kasvis/vihannes päivän




Tämän uuden vuoden lupauksena olen päättänyt pitää vähintään kerran viikossa puhtaasti kasvis- ja vihannespäivän. Tosin en niin ankarasti, että jättäisin maitotuotteet ruokavaliostani pois. Ilman kermaa tai juustoja en pysty elämään J.

Härkiksestä olen ennenkin valmistanut mm. paimenpiirakkaa ja niin hyvää siitä tuli, että härkiksestä tuli kyllä pysyvä lihankorvike ruokapöydässämme. Kerrassaan mainio, isäntäkin syö sitä innolla. Ikävä kyllä hiilihydraatteja tässä proteiinivalmisteessa on, mutta se sisältää kuitenkin hyviä rasvoja ja aminohappoja. Aina ei voi voittaa.






Kaupassa oli palsternakka kausijuureksena, joten sitä päätyi ostoskoriin, lisäksi vielä muutama kesäkurpitsa. Yhdessä härkiksen kanssa näistä valmistui maukas vihannesvuoka.

Tein jokaiselle ruokailijalle aterian oman vuokaan, mutta yhtä hyvin voit kasata tämän yhteen isompaan uunivuokaan.

Päälle lusikoin vielä raikasta paprika-sipulijogurttia.



PALSTERNAKKA-HÄRKISVUOKA 4:lle


Raaka-aineet:

  • n ½ kg palsternakkaa
  • n ½ kesäkurpitsaa
  • 1 pkt härkistä
  • 150 g tuorejuustoa (itse käytin aurajuustolla maustettua)
  • 3 kananmunaa
  • 150 g juustoraastetta
  • 2 dl kermaa
  • suolaa, pippuria
  • voita/öljyä vuoan voiteluun


OHJE:

Aseta kiertoilmauunin lämpötilaksi 175 astetta.

Pese kesäkurpitsat sekä palsternakat. Kuori jälkimmäinen.
Viipaloi ohuiksi viipaleiksi (mandoliinilla tulee helposti).

Laita tuorejuusto kulhoon ja riko kanamunat joukkoon. Mausta ripauksella suolaa ja pippuria.

Voitele uunivuoka/vuoat ja lado palsternakan ja kesäkurpitsan siivuja vuorotellen vuokaan.

Jaa härkis vuokaan/vuokiin tasaisesti vihannesten väleihin.

Ripottele myllystä hiukan pippuria ja suolaa vihannesten päälle.

Kaada tuorejuusto-kananmunaseos vuokaan/vuokiin.

Laita lopuksi juustoraastetta pintaan.

Paista uunin alatasolla noin 30-40 minuuttia, kunnes palsternakka on kypsää.

PAPRIKA-SIPULIJOGURTTI

  • 1 ½ dl Turkkilaista jogurttia
  • 1 pieni suippopaprika
  • 1 pieni sipuli
  • persiljaa



Pilko pieneksi paprika, sipuli ja persilja. Yhdistä kaikki aineet jogurttiin ja sekoita. Mausteita tämä ei mielestäni kaivannut.
Lusikoi jogurttia valmiin palsternakka-härkisvuoan päälle.

Maukasta kasvis/vihannespäivää sinulle :).


2 kommenttia:

  1. Nam, näyttääpä herkulliselta.
    Minulla on häpeäkseni edelleen härkis kokeilematta, mutta kyllä minä vielä senkin ehdin testaamaan. Vaikka sitten jollain tällaisella vuoalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos Minna :), härkistä kyllä suosittelen kokeilemaan ja olen aika monta ystävääni ihastuttanut. On kyllä erinomainen keksintö.

      Poista

seuraa blogit.fi

mukana 40 + blogit yhteisössä

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

Pinterest

Herkkusuu.fi - Parhaat ruokablogit

Follow by Email

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä