Vintage Milanesen uudet vaatteet eli Milanese broileria kastikkeessa



Muistatko sinä niitä ihania leikkeitä niin kuin Hawajinleike, Oskarinleike, Sveitsinleike ja Milanese. Näitähän syötiin joskus 80- ja 90-luvuilla ravintoloissa. Tuli oikein ikävä varsinkin tuota Milanese leikettä, joten sitä lähdin työstämään arkisemmaksi ateriaksi.



Milaneseen kuuluu oleellisesti tomaatti, basilika ja juusto.



Lihaksi valitsin broilerin fileesuikaleet, joita on nopea ja helppo valmistaa näin arki-iltanakin. Lisukkeeksi maistuu niin pasta kuin riisikin.



Paneroinnin jätin pois, joten ruoasta tuli kevyempi ja kastikemainen ateria.

MILANESE BROILERIA KASTIKKEESSA 4:lle


Raaka-aineet:

  • 450 g broilerin fileesuikaleita
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tlk tomaattimurskaa (390g)
  • 200 g aurinkokuivattu tomaatti tuorejuustoa
  • 1 kanaliemikuutio
  • ½ tl cayennepippuria
  • 1 pallo mozzarella juustoa
  • öljyä paistamiseen
  • tuoretta basilikaa


OHJE:

Kuori ja silppua sipuli sekä valkosipulinkynnet.

Kaada loraus öljyä paistinpannulle ja kuumenna pannu.

Lisää broilerin fileesuikaleet ja paista niitä noin 5 minuuttia.

Lisää pilkotut sipuli ja valkosipulinkynnet.

Jatka paistamista muutama minuutti ja kaada joukkoon tomaattimurska.

Lisää kanaliemikuutio ja cayennepippuri.

Anna hautua vielä noin 5 minuuttia.

Maista suola ja tarvittaessa voit lisätä pippuria.

Ennen tarjoilua revi mozzarellajuustosta pieniä paloja kastikkeen joukkoon ja silppua mukaan tuoretta basilikaa. Anna juuston sulaa.


Tarjoa Milanese kastiketta pastalla tai riisillä.

4 kommenttia:

  1. Sinä Sari saat sen pienen kokin sisälläni heräämään. Se on normaalisti aika unelias.
    Kokeilin jo sitä Teriyakilohta ja se oli maistuvaa. Teen sitä seuraavaksi vieraille.
    Ja tämä Milanese broilerikin kuulostaa ja näyttää niin herkulliselta. Tämä lähtee myös kokeiluun. Ja nyt minulla on tuota cayennepippuriakin :)
    Kiitos taas Sari ja mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten ihana kuulla Tuula, tuntuu niin hyvältä kun onnistuu herättämään mielenkiinnon myös kanssa ihmisissä. Ihanaa kun kävit täällä vierailemassa ja upeaa aurinkoista viikonloppua myös sinulle ystäväiseni <3. Kokkailemisiin

      Poista
  2. Muistan todellakin ne leikkeet, voi tuli oikein nälkä näitä kuvia katsellessa :)
    Kiitos Sari ohjeesta tätä täytyy tehdä :)
    Ihanaa maanantaita!

    VastaaPoista
  3. Joo se oli sitä aikaa kun kaikki liha paneroitiin, no aika aikansa kutakin ja pakkohan niitä on joskus kotona vielä tehdä. Ihanaista alkavaa viikkoa myös sinulle :)

    VastaaPoista

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

resepti arkisto

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä