Sormisyötävää, tapaksia eli täytetyt pimientokset, broileritikut ja ruisnachot katkaravuilla



Lämmin iltapäivä ja ulkona paistaa aurinko.

Tänään on juuri sopiva päivä viettää sitä tapasten merkeissä.





Pullo Cavaa kylmään ja pikkusyötäviä kokkailemaan.



Nämä siskoni kanssa tekemät sormisyötävät eivät ehkä ole tyypillisiä tapaksia, mutta ai ai miten herkullisilta ne maistuivat.

Meitä oli kolme näitä nauttimassa ja lautaset tyhjenivät ihan kummasti. Jos valmistat näitä isommalle porukalle, niin voit tehdä lisäksi muita tapaksia tai vain suurentaa määriä.





PIMIENTOS DE PADRON CHEDDARILLA

Raaka-aineet:

  • 1 pussi pikku paprikoita (pimientos)
  • 100 g Viola paprika-chili tuorejuustoa
  • 80 g Aito Cheddar juustoa raasteena
  • 5-6 cm pätkä chorizoa tai salamia pieninä kuutioina


OHJE:

Pese paprikat, halkaise ne ja ota varovasti siemenet pois, jätä kanta paikalleen.

Sekoita kulhossa tuorejuusto, cheddar juustoraaste ja pienityt makkaran palat.

Laita leivinpaperia uunipellille ja täytä pimientokset, noin teelusikkalinen täytettä yhteen puolikkaaseen.

Paista uunissa 220 asteessa kunnes noin 5-8 minuuttia, kunnes ne saavat väriä pintaan.

Nämä kannattaa tehdä viimeiseksi, sillä maistuvat parhaimmilta lämpiminä.






BROILERITIKUT JA DIPPISOOSSI

Raaka-aineet:

  • 3 Broilerin fileepihviä
  • 4 rkl teriyakikastiketta
  • 1 rkl sambal oelak- tai srirachakastiketta
  • 80 g Aito cheddar juustoa raasteena
  • 2,5 dl pankojauhoja

Dippikastike

  • 1,5 dl turkkilaista jogurttia
  • 2-3 rkl majoneesia
  • 2-3 rkl sweet-chilikastiketta


OHJE:

Leikkaa broilerin fileepihvit nimettömän sormen kokoisiksi tikuiksi ja laita astiaan.

Sekoita joukkoon teriyaki- ja sambal oelak kastike.

Anna marinoitua reilu puoli tuntia.

Sekoita tällä välin dippikastike ja laita kylmään tekeytymään.

Aseta uunin lämpötilaksi 200 astetta.

Sekoita toisessa astiassa raastettu cheddarjuusto ja pankojauhot.

Laita 2-3 valmiiksi marinoitua broileritikkua juusto jauhoseokseen ja ravistele kippoa. Laita leivinpaperin päälle uunipellille ja jatka kunnes kaikki tikut on paneroitu.

Paista broileritikkuja uunin keskiosassa ensin 10 minuuttia, ota pelti pois uunista ja käännä tikkuja ja jatka paistamista vielä 5 minuuttia.





KATKARAPUJA RUISNACHOILLA

Raaka-aineet:

  • 15 kpl ruisnachoja
  • tuubi katkarapupasteijaa
  • 50 g sulatettuja katkarapuja
  • haluamaasi yrttiä (krassia, ruohosipulia, tilliä)


OHJE:


Purista tuubista katkarapupasteijaa ruisnachojen päälle, lisää noin 3-5 katkarapua päälle sekä yrttisilppua.



Mukavia ja herkullisia hetkiä myös sinulle!

8 kommenttia:

  1. Onpa ihania reseptejä - ja herkulliset kuvat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kaunis Tuuli <3, viime lauantai hieno alkuilta tapasten parissa ja aurinko lämmitti suloisesti, rentoa meininkiä.

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Napostelu syötävät on niin hyviä ja meillä niitä harrastetaan vähintään kerran viikossa, välillä onneksi pelkillä vihanneksilla. Kaunis kiitos sinulle <3.

      Poista
  3. Niin herkullinen setti - täydellistä viisuruokaa. Omassakin blogissa fiilisteltiin täytetyillä paprikoilla : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, ehdottomasti viisuruokaa, harmi vaan ku taas etukäteen voitettiin ja sit kuitenkaan ei päästy jatkoon :(. Mä kävin eilen kurkkaamassa sun paprikoita ja niin herkullisilta näyttivät nekin, nam. Mukavaa loppuviikkoa Heli :)

      Poista
  4. Siis apua mitä herkkuja ja onnekas on se, joka noista herkuista pääsee nauttimaan. <3 Ihanaa päivää Sari <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi sinuu ihanaa <3, kiva kun poikkesit täällä ja aivan loistavaa loppuviikkoa myös sinulle ihanainen <3.

      Poista

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

resepti arkisto

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä